Waterwonderen Live 1Waterwonderen Live is een reizende tentoonstelling voor het voortgezet onderwijs die bestaat uit vijf waterXperiences. De tentoonstelling sluit aan bij de landelijke jongerencampagne Waterwonderen, gecoördineerd door het NWP (Netherlands Water Partnership). Het doel van de tentoonstelling is jongeren uit de onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor en bewust te maken van de waterwereld én hen te stimuleren om een keuze te maken voor de watersector, in studie en beroep. Via de waterXperiences in de tentoonstelling kunnen leerlingen kennismaken met de verschillende aspecten en het belang van goed watermanagement.

Waterwonderen Live 2n de vijf waterXperiences van Waterwonderen Live is van alles te beleven op het gebied van waterveiligheid, waterleven en het winnen van energie uit water. Aan elke Xperience is het verhaal van een Waterwonderen-ambassadeur gekoppeld, als voorbeeld van werken in de watersector.

Woon jij veilig voor het water? Wat kun je doen met zoet en zout water? Houd je het water tegen of laat je het stromen? Weet jij de balans te vinden binnen het voedselweb? En wat te denken van Poep=Power?

Kortom, genoeg om te beleven! Neem contact op met het NWP en wie weet staan de 5 waterXperiences binnenkort op jouw school!

Vanaf 30 oktober staat Waterwonderen Live een aantal weken op O.R.S. Lek en Linge in Culemborg.