Woensdag 25 september is het Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser, waarbij er extra aandacht is voor slim en bewust omgaan met kraanwater. Speciaal voor basisscholen en bso’s is een super leuk en educatief programma gemaakt. Scholen en bso’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatief materiaal dat bestaat uit een video en digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster om op te hangen in het lokaal. Er is materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Door mee te doen met Nationale Kraanwaterdag kun je ook kans maken op een Kraanwaterdagles van een échte waterexpert.

Doe jij met jouw basisschool of bso mee aan Nationale Kraanwaterdag? Meld jouw groep(en) dan gratis aan. Wil je ook de Kraanwaterdagposters ontvangen, doe dit dan vóór woensdag 11 september. Aanmelden kan via kraanwaterdag.nl.

Nationale Kraanwaterdag is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Nationale Kraanwaterdag wordt ondersteund door vele landelijke, regionale en lokale partners waaronder Gezonde School, JOGG, Voedingscentrum, Jong Leren Eten, Voedseleducatieplatform, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Ons Water en Watereducatie.nl.