Watereducatie - Hét platform voor water en onderwijs

Wil je je leerlingen kennis laten maken met het onderwerp water of waterberoepen? Dat kan! Diverse bevlogen en getrainde gastsprekers komen gratis bij je in de klas met spannende en interessante verhalen over de meest uiteenlopende wateronderwerpen. Watergastlessen worden gegeven voor diverse niveaus, van basisschool tot en met universiteit.

Praktijkervaring in de klas

Een gastles biedt leerlingen iets extra’s. Een gastspreker vertelt vanuit zijn of haar praktijkervaring en laat de toepassing zien van bepaalde lesstof die in de les is behandeld. Zij doen dit soms naast hun baan, vaak in eigen tijd en besteden veel tijd en aandacht aan de voorbereiding van hun les. Bijna alle gastsprekers op watereducatie.nl hebben een didactische training gevolgd.

Zoek en boek een gastspreker

Heb je al een account van Watereducatie.nl? Log dan direct in om de beschikbare gastsprekers te bekijken en een gastles te boeken. Ben je nieuw op de site? Maak dan eerst een account aan.

Bekijk ook onze pagina met hulp en tips bij het boeken van een gastspreker.

Geen gastlessen van Vitens t/m eind december 2020

Vitens heeft als drinkwaterbedrijf een vitale functie in Nederland. Daarom nemen we extra maatregelen om de gevolgen van het coronavirus in te perken. Eén van deze maatregelen houdt in dat medewerkers van Vitens van 1 oktober t/m 31 december 2020 geen gastlessen geven op scholen. Uiteraard nemen we uw aanvraag wel in behandeling en kunt u alvast een gastles boeken voor in het nieuwe jaar. Een andere mogelijkheid is dat een gastdocent online via Teams een gastles verzorgt aan de leerlingen. Informeer dan bij het indienen van uw aanvraag of deze gastdocent ook via Teams een gastles wil verzorgen.

Mocht de richtlijnen na 31 december niet zijn versoepeld waardoor een geboekte gastles na 1 januari 2021 niet door kan gaan, dan neemt de gastdocent contact op met de school om te kijken naar een alternatief.

 

Gastspreker worden

Ben je werkzaam in de watersector en wil je investeren in de toekomstige generaties die straks jouw nieuwe medewerkers of collega’s gaan worden? Wil je bijdragen aan het versterken van het waterbewustzijn in de samenleving? Word dan ook gastspreker en sluit je aan bij Watereducatie.nl.