Vrijdag 16 oktober begint bij Madurodam het Street Art Festival Den Haag 2015. Internationaal vermaarde street artists geven samen met kinderen van basisscholen uit Den Haag het startschot met een 3D kunstwerk in het thema ‘Nederland & Water’. 

street art festival waterHet festival staat dit jaar in het teken van kinderen die minder makkelijk met kunst en cultuur in aanraking komen, bijvoorbeeld omdat dit van huis uit niet gestimuleerd wordt of omdat de ouders te weinig geld hebben. Street Art biedt ze vaak wel die mogelijkheid, ook omdat het een laagdrempelige en aansprekende kunstvorm is, gebaseerd op iets dat kinderen vaak zelf op straat doen: tekenen met stoepkrijt. Tijdens het Street Art Festival krijgen ze de kans om samen te werken met topkunstenaars uit binnen- en buitenland. Kinderen kunnen tevens gratis street art workshops volgen bij Madurodam.

Het ontdekken en ontwikkelen van talent van kinderen in de basisschoolleeftijd. Dat is de essentie van Madurodam en de essentie van het Street Art Festival Den Haag 2015.

Het Street Art Festival Den Haag 2015 wordt gehouden van 16 t/m 18 oktober, vlak voor de deur van Madurodam. Gedurende die dagen kunnen bezoekers de internationale street artists live aan het werk zien, terwijl ze hun eigen interpretatie van het thema ‘Nederland en Water’ uitwerken. Kinderen worden daarbij extra aangemoedigd om vragen te stellen en kunnen zelf op de kunstwerken gaan staan, zitten of liggen voor een mooie foto. Het festival is gratis toegankelijk en de street art zal nog tot begin 2016 voor iedereen te bewonderen zijn.

Bron: denhaag.com