kalender kraanwaterdagWoensdag 22 september is het Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Speciaal voor basisscholen en bso’s is een super leuk en educatief programma gemaakt over water drinken en bewegen. Doe jij mee aan Nationale Kraanwaterdag? Meld je dan uiterlijk dinsdag 7 september aan!

Programma Kraanwaterdag

Op Nationale Kraanwaterdag vragen we samen met de Nederlandse drinkwaterbedrijven aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang. Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is. Scholen die zich inschrijven ontvangen gratis lesmateriaal dat bestaat uit filmpjes, een digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad, een beweegchallenge en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster om op te hangen in de klas. Er is lesmateriaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Bekijk hoe dit er vorig jaar uitzag op kraanwaterdag.nl/terugblik2020

Leuke prijzen

Door mee te doen met Nationale Kraanwaterdag start de school of bso het nieuwe schooljaar goed, want kraanwater is duurzaam, lekker en gezond! Daarnaast maak je kans op leuke prijzen voor je klas, zoals een Kraanwaterdagles van een waterexpert of supercoole dumbbell waterflesjes voor de beweegchallenge. Zo wordt kraanwater ook nog eens een krachtige dorstlesser!

Meedoen is gratis

Tot en met dinsdag 7 september kunnen klassen en bso-groepen zich gratis aanmelden voor Nationale Kraanwaterdag via kraanwaterdag.nl. Dinsdag 14 september ontvangen deelnemers de Kraanwaterdagposter en een link naar de educatieve materialen voor een spetterende Kraanwaterdagles.

Nationale Kraanwaterdag is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Kraanwaterdag wordt ondersteund door Gezonde School, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Voedingscentrum, Jong Leren Eten, Voedseleducatieplatform, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Ons Water en Watereducatie.nl.

Educatief aanbod

Nieuws