• Provincie: Heel Nederland
  • Basisonderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Droppiewater.nl is dé jeugdwebsite over water van de Nederlandse waterschappen. Er is een duidelijk onderscheid in Droppie thuis (spelletjes en weetjes) en Droppie op school (een digitale lesmodule).

Spelletjes over water

De site voor thuis is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en heeft een speelse, kleurrijke vormgeving. Kinderen komen op een grappige manier van alles te weten over water en waterschappen: droge voeten, sterke dijken en voldoende schoon water.

Droppie Water in de klas

Via de lesmodule voor leerlingen van groep 3 t/m 8 van de basisschool leren leerlingen dat schoon water belangrijk is, over het belang van waterbeheer en over het leven van mens, dier en plant in, op en aan het water. De lesmodule bevat meerdere klikplaten voor het digibord. Elke klikplaat behandelt een waterthema. Bij de klikplaten horen downloadbare lesbladen met verwerkingsopdrachten en proefjes voor in de klas. Ook voor buiten zijn er een aantal werkbladen ontwikkeld. De educatieve app kan zowel in de klas als thuis worden ingezet als ondersteuning.

In de Droppie Water webshop bestel je diverse materialen ter ondersteuning van je les, zoals stripboekjes, posters en ballonnen.

Doelgroep

De spelletjeswebsite is voor alle groepen van het basisonderwijs. De lesmodule richt zich op groep 3 t/m 8 van het primair onderwijs.

Lesmateriaal bekijken

www.droppiewater.nl