kraanwaterdag2021Woensdag 22 september 2021 is het weer Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Speciaal voor basisscholen en bso’s is een super leuk en educatief programma gemaakt over water drinken en bewegen.

Gezond drinkwater

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven (Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML) gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag.

Educatief materiaal voor de basisschool

Op Nationale Kraanwaterdag vragen we aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang. Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is. Scholen en bso’s die zich hebben ingeschreven ontvangen gratis educatief materiaal dat bestaat uit filmpjes, een digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad, een energizer en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster om op te hangen. Er is educatief materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.

> Kijk op Kraanwaterdag.nl
> Bekijk meer educatief materiaal over drinkwater