• Provincie: Heel Nederland
  • Basisonderwijs: Groep 7, Groep 8
  • Voortgezet onderwijs: Vmbo 1, Vmbo 2, Vmbo 3, Vmbo 4, Havo 1, Havo 2, Havo 3, Havo 4, Havo 5, Vwo 1, Vwo 2, Vwo 3, Vwo 4, Vwo 5, Vwo 6

Meer dan de helft van de Nederlanders woont in een gebied dat kan overstromen. Gelukkig beschermen waterkeringen, zoals dijken en dammen, een groot deel van ons land tegen overstromingen. Maar het kan een keer mis gaan. Ons Water heeft een eenvoudig leuk zolderspel ontwikkeld om het waterbewustzijn van kinderen en jongeren te verhogen.

Op de website www.overstroomik.nl kun je zien hoe hoog het water in jouw buurt kan komen en wat je bij een dreigende overstroming zelf kunt doen: blijven, een droge plek in de buurt zoeken of het gebied verlaten. Wat zou jij doen?

Wat moet er dan volgens jou absoluut mee naar zolder als je naar boven moet vluchten voor het water? Een mobieltje of een warme trui? Een fotoalbum, emmer of toch een zaklamp? Een slimme keuze maakt je kans op overleving een stuk groter. Speel het zolderspel en ontdek hoe jij je overlevingskansen kunt vergroten.

Dit zolderspel is ontwikkeld door Ons Water. Ons Water is een samenwerkingsverband van: waterschappen, waterbedrijven, watermusea, provincies, gemeentes, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Unie van waterschappen, Vewin, VNG en IPO.

Doelgroep

Geschikt voor groep 7/8 van de basisschool en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs.

Materialen bestellen

Bij Ons Water kun je losse zoldertjes gratis bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een koffer met de inhoud van 5 speelhuisjes voorzien van een peilstok, 5 sets van 32 kaartjes met voorwerpen, 5 zandlopers (3 minuten) en een kaart met speluitleg en puntentelling.

Download

Speluitleg Zolderspel Ons Water