kracht van water drechtstedenDit jaar is het 600 jaar geleden dat de Sint Elisabethsvloed plaatsvond. Een woeste storm brak de dijken en veroorzaakte een van de ergste overstromingen uit de Nederlandse geschiedenis. Deze waterramp heeft een grote impact gehad op de geschiedenis in de regio Drechtsteden. Daarom organiseert duurzaamheidscentrum Weizigt de wedstrijd 'Weizigt zoekt Waterbazen'. Welke schoolklas is de grootste waterbaas?

Nieuwe digitale les

'De kracht van water' is een nieuwe digitale les voor het basisonderwijs, ontwikkeld door Duurzaamheidscentrum Weizigt namens Watereducatie Drechtsteden. In deze les komt de Sint Elisabethsvloed aan bod. Natuurlijk gaat de les ook over de huidige wateruitdagingen.

Bij de les lanceert Weizigt nu de wedstrijd 'Weizigt zoekt Waterbazen!', speciaal voor alle groepen 6, 7 en 8 van basisscholen uit Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht.

Doe ook mee met jouw klas

Welke klas is de grootste Waterbaas? De beste acties worden beloond met een geheel verzorgde waterexcursie in de regio. Binnen elke gemeente maakt 1 groep kans op deze prijs. De wedstrijd 'Weizigt zoekt Waterbazen' loopt tot 30 oktober 2021. Zorg dus dat je op tijd jullie actie ingestuurd hebt. De winnaars worden begin november bekend gemaakt.

Wil jij met jouw klas ook kans maken op een toffe waterexcursie? Volg dan de volgende stappen:

Stap 1: Doe de les 'De kracht van water'.
Stap 2: Bedenk een wateractie
Stap 3: Deel je actie en kies een waterexcursie

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op de website van Weizigt.