Dag van de Duurzaamheid Onderwijs op school

De Dag van de Duurzaamheid was weer een succes en is groots gevierd. Scholen zijn massaal in actie gekomen om de urgentie van duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Het is belangrijk dat dit wordt gedaan, omdat echte verandering begint bij de jongeren generatie. In dit artikel vind je een terugblik op de Dag van de Duurzaamheid Onderwijs 2021.

Duurzame DocentverkiezingDag van de Duurzaamheid DuurzameDocent

Docenten die duurzaam onderwijs geven zijn nu vaak nog koplopers. En zij verdienen een podium! Dit jaar is weer bewezen hoeveel impact docenten kunnen hebben op hun leerlingen. Door hun passie en enthousiasme over duurzaamheid, activeren ze leerlingen in duurzaam denken en doen. Een van de winnaars van de Duurzame Docentverkiezing is Tim Verhoef. Hij werd verrast tijdens zijn les op het Maerlant-Lyceum. Hij is ge├»nterviewd en in de video is te zien wat hij teweegbrengt in het onderwijs: Duurzame Docent verkiezing Tim Verhoef

Striptekenwedstrijd rondom het thema water

Op de Dag van de Duurzaamheid is rondom het thema water ook weer veel te doen geweest. Het was mooi om te zien dat Droppiewater.nl een striptekenwedstrijd had georganiseerd. Meer dan 2.000 kinderen deden mee. Janoek Keldderman en Robert van der Kroft bezochten basisschool SCCSSCHL 3.0 groep 8, om Sanne Diepenbroek uit Zelhem, te verassen. Zij bedacht de origineelste oplossing om Droppie Water schoon te maken. Kijk hier de gehele uitzending terug: link. Schoon water is van levensbelang en daarom is er een website waar alles te lezen is over schoon en voldoende water en waterveiligheid. Ga naar Onswater.nl om meer te lezen over schoon water.

Leerlingen betrekken in het duurzaam doen en denken

Het liefst zouden wij elke dag duurzaam onderwijs willen, maar helaas doen nog veel scholen niks met dit belangrijke thema. Wil je meer kennis opdoen over hoe je duurzaamheid toepast in het onderwijs? Kijk dan op de website: Educatief aanbod. Wat doe jij aan duurzaam onderwijs?

 
 

Educatief aanbod