Op een van de mooiste plekken van Noord-Holland, ligt aan de Zeeweg in Castricum Bezoekerscentrum De Hoep. Hét startpunt voor een bezoek aan het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootste natuurgebieden van ons land. Na een uitgebreide opknapbeurt van het gebouw en een compleet nieuwe tentoonstelling zijn de deuren van bezoekerscentrum De Hoep bij Castricum sinds kort weer open voor iedereen. Kom je een kijkje nemen?

Water en natuur versterken elkaar

In het Noordhollands Duinreservaat zijn water en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. De tentoonstelling laat met leuke weetjes en interactieve elementen zien dat het drinkwater in Noord-Holland afhankelijk is van de kracht van de natuur. Op reis door de tentoonstelling ontdek je als bezoeker waarom het water uit de kraan eigenlijk heel bijzonder is. Lees meer over het bezoekerscentrum op de website van PWN.

Met en voor het onderwijs

Het vernieuwde bezoekerscentrum vraagt ook meteen om een vernieuwd onderwijsaanbod. En om dit onderwijsaanbod zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij het onderwijs, zoekt PWN onderwijsprofessionals die hen hierbij willen helpen. Ben jij werkzaam in het onderwijs rondom het Noordhollands Duinreservaat en wil je hierover meedenken? Kom dan naar de interactieve bijeenkomst “Basisonderwijs en De Hoep: de inventarisatie” op woensdag 29 mei in het bezoekerscentrum. Als dank voor je deelname biedt PWN jouw klas een bezoek van een PWN-medewerker in de klas. Meld je aan voor de bijeenkomst via de knop hieronder.

MELD JE AAN