20190703 Watermuseum waterspuwers 01Deze zomer maak je in het Nederlands Watermuseum je eigen waterspuwer van bioplastic! Je maakt van klei een mal en daarna wordt het hij direct uitgevoerd in bioplastic. Je test bij het watermuseum of hij het goed doet en krijgt een flyer mee waarop staat hoe de regenpijp van de riolering ontkoppeld moet worden. Daarna mag de spuwer mee naar huis, waar je hem op je regenpijp kan plaatsen om het regenwater af te koppelen.

Het regenwater kun je vervolgens opvangen en gebruiken voor de planten. Je helpt mee aan een beter klimaat door drinkwater te besparen en het riool minder te belasten.

Het doel van de activiteit is om kinderen en volwassenen bewuster te laten omgaan met water. De waterspuwer moet aan de regenpijp gekoppeld worden. Daarvoor moet wel de regenpijp ontkoppeld worden van de riolering. Door het regenwater uit de spuwer op te vangen en te gebruiken in de tuin besparen we drinkwater. Ook ontlasten we hiermee de riolering bij hevige regenbuien. Met deze workshop willen we kinderen hiervan bewust maken. Maar de activiteit is ook vooral erg leuk om te doen! 

Materiaal waterspuwer

De waterspuwer is 100% duurzaam. De waterspuwer is gemaakt van afvalmateriaal uit de aardappelindustrie. Officieel heet dat een natuurlijke reststroom. Dat betekent dat er geen nieuwe gewassen voor zijn aangeplant, geen fossiele grondstoffen zijn gebruikt en het materiaal geen schadelijke stoffen bevat.

Tijd & Kosten

De inloopactiviteit wordt dagelijks vanaf 11.15 uur aangeboden. Er kan tot 15.30 u gestart worden met het maken van de waterspuwer. Kinderen jonger dan 10 jaar hebben een ouder/begeleider nodig om te helpen. De kosten bedragen € 1,50 per kind, plus een geldig entreebewijs. Een filmpje van de activiteit is hier te vinden.

20190703 Watermuseum waterspuwers 03

Educatief aanbod