Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september organiseert de Young Solar Challenge in samenwerking met Solar Sport One een zonnebootrace tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam.De zonnebootrace is een educatief evenement voor techneuten, gadget freaks, watersporters en mensen die actief bij willen dragen aan een beter milieu. We proberen op een leuke manier jongeren in contact te brengen met techniek. Tijdens de Young Solar Challenge leren jongeren hoe ze zelf een zonneboot kunnen bouwen en komen zo in aanraking met techniek, innovatie en duurzaamheid. 

Young Solar Challenge Bataviahaven Lelystad 1

Op vrijdag 1 september wordt er gestart met een programma voor scholieren. De kades staan vanaf dat moment vol met activiteiten, presentaties en excursiese. Schepen liggen afgemeerd en deze kunnen bezocht worden. Er is dus veel te doen tijdens de Wereldhavendagen. Naast het kijken naar de zonnebootrace is er ook op de Antoine Platekade een Technolab aanwezig. In het Technolab krijg je o.a. de kans om te zien hoe een zonneboot werkt en hoe gaaf het is als je zo’n boot zelf gaat bouwen. Het programma ziet er als volgt uit: 

Vrijdag 1 september (speciale dag gericht op onderwijs)

12:00 – 16:00 uur Races

Zaterdag 2 september

11:00 – 16:00 uur Races

16:30 – 17:00 uur Prijsuitreiking

Plattegrond racelocatie:

racelocatie

Na de Young Solar Challenge is het mogelijk om door te gaan met deze bijzondere tak van sport. Dan zijn er diverse klasses van Solar Sport One waarin geracet kan worden. Al deze verschillende diciplines zijn in Rotterdam te zien. Zo’n 25 zonneboten zullen met elkaar de strijd aan gaan. 

 

Meer informatie over de Young Solar Challenge vind je op de website www.youngsolarchallenge.nl.