Dinsdag 17 februari hebben weer een aantal Waterwonderen-ambassadeurs een gastsprekerstraining gevolgd. Deze Waterwonderen-ambassadeurs zijn beschikbaar om een gastles te geven op scholen en kunnen kosteloos geboekt worden via watereducatie.nl/gastlessen. Alle gastsprekers die in deze matchmakingstool staan volgen een training over het geven van een gastles.

Waterwonderen ambassadeurs volgen gastlessentrainingEnthousiaste waterprofessionals voor de klas

Tijdens de training deelde Adwin Bosschaart, lerarenopleider aan de Hogeschool van Amsterdam, een aantal van zijn bevindingen uit zijn promotie-onderzoek naar het gebrek aan risicobewustzijn bij jongeren bij overstromingsgevaar. Ook zijn de ambassadeurs aan de slag gegaan met het uitwerken van een case, die zij tijdens hun gastles kunnen gebruiken. De ambassadeurs zijn er dus klaar voor!

De matchmakingstool, ontwikkeld door SME Advies, brengt vraag en aanbod rond watergerelateerde gastlessen samen. Zo worden onderwijs en arbeidsmarkt rond water met elkaar verbonden.

Waterwonderenambassadeurs zijn enthousiaste waterprofessionals, die hun passie voor werken in de watersector graag willen delen met jongeren met als doel hen te enthousiasmeren voor een watergerichte opleiding/carrière. Het geven van een gastles is een van de middelen die zij hiervoor gebruiken. Wilt u ook een Waterwonderen-ambassadeur benoemen of wilt u meer informatie over het geven van gastlessen?

Liesbeth Vranken van het NWP
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(070) 304 3714