Ben jij tussen de 14 en 17 jaar oud en woon je in het gebied van Amstel, Gooi en Vecht? Wil je de waterwereld ontdekken en meepraten met politici en andere jeugdbestuurders over water? Dan zoekt Waterschap Amstel, Gooi en Vecht jou!

Water en land: die combinatie gaat niet vanzelf goed. Pas als je de waterwereld instapt, weet je hoeveel werk er nodig is om onze voeten droog te houden en ons water schoon en gezond te houden. Als jeugdbestuurder leer je meer over het bijzondere product dat water is. Over de besluiten die genomen moeten worden. Welke afwegingen waterschappen maken. Zonder waterschappen staat alles onder water!

jeugdwaterschap2Als jeugdbestuurder kom je 4 keer per jaar samen met andere jeugdbestuurders. Je vertegenwoordigt waterschap Amstel, Gooi en Vecht in het landelijke jeugdwaterschap. Je doet interessante excursies en debatteert. Als jeugdbestuurder betrek je jongeren bij het waterbeheer en het werk van de waterschappen. 

Verder help je bij allerlei activiteiten die het waterschap organiseert en praat je mee over de taken en de toekomst van het waterschap. Je leert de waterwereld kennen en doet bestuurlijke ervaring op. Kortom: een veelzijdige, spannende functie! De jeugdbestuurder wordt gekozen voor 1 jaar.

Jeugdwaterschap

Vertel in een filmpje van maximaal 1 minuut waarom jij een goede jeugdbestuurder voor waterschap Amstel, Gooi en Vecht zou zijn. Mail dit filmpje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inzenden kan tot 22 november. In december wordt bekend gemaakt wie gekozen is.

www.jeugdwaterschap.nl