Campagnebeeld KraanwaterdagWoensdag 29 november is de jaarlijkse Kraanwaterdag! Een dag waarop Vitens aandacht vraagt voor het drinken van kraanwater op school. Deze editie wordt gevierd samen met 500 scholen in het verzorgingsgebied van Vitens. Met de ‘Zoek de bron’-app en de ‘Kraanwaterdag-quiz’ maakt Vitens kinderen op een leuke manier bewust van het drinken van gezond en lekker kraanwater en de herkomst ervan.  

www.kraanwatergraag.nl/school 

Kraanwaterdag?

Wat is dat eigenlijk? Dat is de gezonde gewoonte om op één vaste dag in de week alleen kraanwater te drinken op school. Wereldwijd onderzoek toont namelijk aan dat kraanwater drinken gezond is: het is goed voor je hart, brein, stofwisseling, alertheid en het voorkomt hoofdpijn. Op 29 november 2017 vraagt Vitens aandacht voor het drinken van kraanwater op school.

Kraanwater is duurzaam, lekker en gezond

Kinderen die kraanwater drinken hebben minder last van overgewicht en kunnen zich beter concentreren op school. Drinkwaterbedrijf Vitens helpt scholen graag om kraanwater beschikbaar te maken voor kinderen, zodat ze kraanwater kunnen drinken als zij dat willen. Met behulp van een educatieprogramma, en alle scholen die een wekelijkse Kraanwaterdag invoeren, wil Vitens kinderen helpen gezond en sterk te blijven.

Ook als je school niet in het voorzieningsgebied van Vitens ligt kun je natuurlijk best een kraanwaterdag introduceren op school. Ook andere drinkwaterbedrijven bieden educatieve diensten aan.