Volvo Ocean Race 1

De Volvo Ocean Race, de zwaarste en gevaarlijkste zeilrace ter wereld, is voor het Watersportverbond en Stichting ZSL aanleiding om een nieuw lespakket te introduceren voor groep 6,7 en 8 van het basisonderwijs en een voor klas 1 en 2 van het vmbo en klas 1, 2 en 3 van havo/vwo. Docenten die het leuk vinden om het thema water eens vanuit een ander perspectief, die van de watersport, te  benaderen kunnen gebruik maken van het pakket 'Proef de Zee' (PO) ‘We are Water’ (VO). De avonturen en belevenissen van de Nederlandse zeilers dienen als kapstok om het onderwerp waterbewustzijn in de klas te brengen.

Opzet van de lesmaterialen

Het lespakket voor het VO bestaat uit vijf online lesmodules. De lesmodules zijn gekoppeld aan de stopplaatsen van de Volvo Ocean Race in Kaapstad, Hongkong, Newport en de finish in Den Haag. In de loop van de race wordt bij iedere stopplaats een nieuwe lesmodule gepubliceerd. De modules zijn opgebouwd rond de thema’s schoon, veilig en voldoende water. In de lessen is er aandacht voor onderzoek, samenwerken, ontdekkend leren en beroepsperspectieven in de sector water.

Het lesmateriaal voor het PO omvat 12 modules en is vooral gericht op Wereldoriëntatie.

Gastles en superchallenge

Een gastles in de klas door een team van waterambassadeurs behoort tot de mogelijkheden. Tot slot kunnen scholen die deelnemen aan de modules meedoen aan een Superchallenge waarmee een VIP-arrangement voor de hele klas gewonnen kan worden tijdens de finishweek van de Volvo Ocean Race in Den Haag in juni 2018.

Meer informatie over dit lespakket is te vinden op www.proefdezee.nl en www.wearewater.nl