Docenten kunnen nog tot 20 maart hun klas(sen) aanmelden via www.geoweek.nl. Vul het inschrijfformulier van de expeditie van uw keuze in. Wij geven dit door aan de betreffende GeoBedrijven en GeoProfessionals. Deelname is gratis.

 

GeoWeek - 7 t/m 11 april 2014

GeoweekVan 7 t/m 11 april 2014 gaan leerlingen van 10-15 jaar op expeditie met aardrijkskunde. De leerlingen ontdekken in deze week wat er door bedrijven, wetenschappers en overheden wordt gedaan met geo. Door op expeditie te gaan bij een GeoBedrijf of een GeoProf in de klas te ontvangen, maken leerlingen kennis met de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde. Tijdens de GeoWeek staat ‘zelf doen’ voorop.

Ga bijvoorbeeld op expeditie op het Domplein in Utrecht. Daar wordt door EBN een boring ingezet die net zo diep moet worden als dat de Domtoren hoog is. In de bijbehorende expeditie maak je een tijdreis door 2000 jaar geschiedenis en onderzoeken de leerlingen zelf de diepere aardlagen van Nederland.

In Utrecht is het ook mogelijk om op expeditie te gaan bij de bouw van het nieuwe stationsgebied. Leerlingen kunnen daar o.a. proefjes doen met grondwater.

Of kijk eens wat een waterschap doet. In Tiel leer je bij het Waterschap Rivierenland over het belang van dijken, het Hoogheemraadschap van Rijnland gaat met een bootje de plas Sloene op en het Waterschap Noorderzijlvest onderzoekt met leerlingen het water in de sloot nabij de school.

Deze en nog meer expedities zijn te vinden op www.geoweek.nl onder het kopje 'Expedities'. Of kijk op de kaart welke expedities bij u de buurt zijn. Wij helpen graag bij het uitzoeken van een geschikte expeditie!

Meer weten of meedoen? Ga de website van de Geoweek