Atlas van de ToekomstDe eerste maanden van 2015 organiseert het KNAG (Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap) een leerlingenwedstrijd. Hoe denken leerlingen over de toekomstige inrichting van Nederland? Hoe gaan we dan om met water? Waar wonen in 2040 de mensen en in wat voor soort huizen? Zorgen files nog steeds iedere dag voor overlast? Hoe duurzaam is in 2040 het vervoer? Hoe hebben steden zich aangepast aan klimaatverandering?

Atlas van de Toekomst

Leerlingen tekenen hun toekomstbeeld van Nederland in 2040 in kaart en verbeelden het voor hun eigen woonomgeving. Alle kaarten, tekeningen en collages van de klas worden gebundeld in een ‘Atlas van de Toekomst’. Een deskundige jury kiest uiteindelijk de beste ‘Atlas van de Toekomst’. De winnende klas wint een avontuurlijke schoolreis naar het GeoFort! De opdracht bestaat uit ongeveer 4 lessen en is bedoeld voor de onderbouw vmbo, havo, vwo. Een kant-en-klare lessenserie met docentenhandleiding vindt u op de website atlasvandetoekomst.knag.nl.

Jaar van de Ruimte

Deelname is gratis. Het jaar 2015 is het Jaar van de Ruimte. Onder het motto 'Wie maakt Nederland' wordt vooruit gekeken naar het Nederland van 2040. De initiatiefnemers van het Jaar van de Ruimte proberen de toekomst van de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland met zoveel mogelijk geïnteresseerden te bespreken. We hopen dat veel leerlingen mee gaan doen!