Jeugdwaterschapsbestuur bij deltacommissaris

Hoe maken we jongeren enthousiast om mee te werken aan goede dijken, sterke kusten en andere plannen van het Deltaprogramma? Daarover ging het Jeugdwaterschap op 21 februari in gesprek met de deltacommissaris.

De Jeugdwaterschappers vroegen onder meer hoe het Deltaprogramma communiceert met jongeren. Ook brainstormden ze met de deltacommissaris over hoe ze een zo groot mogelijk publiek kunnen bereiken via social media.

Tips en trucs

De deltacommissaris had een aantal tips en trucs in petto voor het Jeugdwaterschap. Zo bereik je jongeren volgens hem alleen als je een goed en aantrekkelijk verhaal vertelt. Begin daarmee in je eigen omgeving. Bijvoorbeeld op je eigen school.

Uitdaging

Ook daagde de deltacommissaris de jongeren uit om na te denken over hoe ze leeftijdsgenoten bekend kunnen maken met uitvoeringsprojecten die lopen in hun eigen waterschap. Bijvoorbeeld projecten op het gebied van waterveiligheid, waterbeschikbaarheid en klimaatadaptatie.

Volgend jaar weer

Ten slotte sprak de deltacommissaris met de Jeugdwaterschappers af dat de rol van het Jeugdwaterschap prominenter zal worden op het Deltacongres. Volgend jaar ontmoeten ze elkaar weer.

Meer info

Meer weten over het Deltaprogramma en het bezoek van het Jeugdwaterschapsbestuur aan de deltacommissaris? Kijk op: www.deltacommissaris.nl/.