Beekjesdag Renkums Beekdal

Op veel plekken heet het slootjesdag, maar in het Renkumse beekdal noemen ze het beekjesdag. Zaterdag 10 juni 2017 waren op veel plekken in Nederland gezinnen en kinderen met schepnetjes in de weer om beestjes te vangen en te bestuderen. In Lochem vond de landelijke slootjesdag plaats.

Ook in Hoogeveen was er meer te doen dan alleen maar beestjes vangen. Er kon worden gegrabbeld naar mosselen in een heuse grabbelton vol modder, schminken, broodjes of popcorn bakken, vlot varen, zwemmen, ‘vissen’ en schat zoeken.

Ook in Waalre kwamen tientallen kinderen met hun (groot)ouders langs om op zoektocht te gaan. In het water van De Kleine Meer is heel veel te vinden! Er waren bijvoorbeeld prachtige larven van waterkevers en zoals een larve van de waterschorpioen. Een drankje en een zoekkaart waterdiertjes maakten de middag helemaal áf.

Natuurlijk is het mooie weer nog niet voorbij. Misschien wilt u deze maand in klassenverband ook nog eens op avontuur langs de waterkant met uw NME centra, lokale IVN afdeling, of eigen vrijwilligers of natuurouders. Een lunchpakketje, emmertjes, schepnetjes, loepjes zoekkaarten, zonnebrandcreme en misschien een reservebroek; meer heeft u niet nodig. Let wel op: Omdat u de dieren verstoort in hun leefomgeving heeft u een ontheffing voor de Flora- en Faunawet nodig én toestemming van de eigenaar van het water.