- Een dialoog hierover tussen UvW-bestuur en 50 kinderen -

Dialoog UVW

Het Nationaal jeugdwaterschapsbestuur bedacht deze 10 gouden regels om jeugd en jongeren meer te betrekken bij het werk van het waterschap.

  1. Wacht niet af.
  2. Organiseer een jaarlijks debat.
  3. Stel een jongerenpanel samen.
  4. Gebruik vooral social media.
  5. Zet ludieke acties in.
  6. Houd het simpel.
  7. Communiceer met het onderwijs.
  8. Neem jongeren mee naar buiten.
  9. Wees vertegenwoordigd in het jeugswaterschapsbestuur.
  10. Toon lef.

De Unie van waterschappen haakt met groot enthousiasme in op deze gouden regels, met de organisatie van een dialoogsessie tussen 50 kinderen en het UvW-bestuur. Het thema van de dialoog is hoogwaterbewustzijn; hoe kunnen waterschappen het hoogwaterbewustzijn van Nederlanders verbeteren? Welke ideeën hebben de kinderen van groep 6 hierover?

Dialoogsessie maandag 22 juni

De dialoogsessie vindt op maandagochtend 22 juni plaats bij de UvW in Den Haag en wordt gefaciliteerd door de Missing Chapter Foundation. Doel van MCF is, besluitvormers in contact brengen met kinderen/jongeren, omdat hun onbevangen vragen, meningen en verrassende ideeën inspirerend kunnen zijn voor besluitvormers. En wel zodanig dat zij met nieuwe inzichten strategische dilemma’s benaderen. Meer informatie op de website van MCF.

Een leefbare wereld voor nu en voor later

Laurentien van Oranje is oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation. En in die functie probeert zij tijdens de dialoogsessie een verbinding te maken tussen de wereld van de kinderen en het UvW-bestuur. Want Laurentien van Oranje staat een wereld voor waarin mensen van alle leeftijden zich inzetten voor een aarde die ook voor toekomstige generaties leefbaar blijft.

Tijdens de sessie delen de kinderen hun inzichten en adviezen met het UvW-bestuur. Het bestuur stelt verdiepende vragen aan de kinderen en probeert uiteindelijk vast te stellen welke ideeën voor nadere uitwerking in aanmerking komen om het hoogwaterbewustzijn van Nederlanders te vergroten.

Meer info op de website van de UvW