Wilt u uw leerlingen kennis laten maken met spannende of interessante verhalen over water in Nederland? Wilt u uw leerlingen kennis laten maken met de praktijk van waterbeheer en de bevlogenheid van de mensen uit de watersector? Ze komen gratis bij u in de klas!

Gastlessen waterDit jaar vindt rond Wereldwaterdag op 22 maart een watergastles-estafette plaats op diverse scholen, van basisschool tot universiteit. Een gastles kan bijvoorbeeld gaan over werkervaringen als werken in de haven of bij een waterschap maar ook inhoudelijk over de waterkringloop, afhankelijkheid van water of de strijd tegen water.

Heeft u interesse in een gratis gastles bij u op school? Dan kunt u uw school of opleiding aanmelden via www.watereducatie.nl/gastlessen Bij uw aanmelding kunt u inhoudelijke wensen of voorkeur doorgeven. Wij zoeken voor u de geschikte gastspreker met een passend verhaal of een praktische les. Voorbeelden van waterprofessionals staan op de website van WaterWonderen. Bent u zelf waterprofessional en wilt u een gastles geven? Meld u dan aan via www.topsectorwater.nl

Topsector Water

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door de Topsector Water. De komende jaren ontstaat door vergrijzing een grote uitstroom van professionals uit de watersector, terwijl de instroom terugloopt. Jongeren blijken onvoldoende bekend te zijn met de watersector en haar opleidings- en carrièremogelijkheden. De Topsector Water wil hier verandering in brengen door jongeren zo vroeg mogelijk kennis te laten maken alle aspecten van water in Nederland.

In 2011 heeft het Kabinet 9 topsectoren aangewezen, waaronder de Topsector Water. Dit zijn sectoren waarin Nederland wereldwijd sterk is. In zogenaamde topteams hebben ondernemers, wetenschappers en de overheid gezamenlijk adviezen uitgewerkt waarin zij aangeven met welke maatregelen deze sector blijvend kan concurreren op de wereldmarkt. Het zorgen voor voldoende jonge waterprofessionals is daar een van.