Geoweek kaartDe 10e editie van de GeoWeek lijkt wederom een succes te worden. Met 41 bedrijven die dit jaar meedoen is er een breed aanbod aan expedities. De inschrijving is geopend, docenten kunnen hun klas(sen) t/m 22 april aanmelden voor een expeditie!

Meedoen

De expedities zijn open voor inschrijving! Kijk op de kaart wat er in de buurt van uw school georganiseerd wordt. Valt uw klas binnen de doelgroep van de expeditie, meld elke klas (max. 30 leerlingen) dan apart aan. De beschikbaarheid van een expeditie vindt u bij het aanmelden onder 'kies een expeditie'.

Uitgelicht

Dit jaar worden er weer veel leuke expedities aangeboden: Zo bieden verschillende Waterschappen een rondleiding bij de rioolwaterzuivering, doe je zelf onderzoek naar de waterkwaliteit of kijk je of onze dijken wel stevig genoeg zijn. Ook kan je aan de slag met een eigen uitgestoken bodemprofiel en onderzoek je samen verschillende aspecten van de bodem. Daarnaast kan je leren wat je allemaal met luchtfoto's kan, ga je aan het werk met GIS of bewonder je juist hele oude kaarten. Bekijk hier alle expedities die overheden, bedrijven en organisaties tijdens de GeoWeek (23 t/m 27 mei) aanbieden.

geoweek lampOver de GeoWeek

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) zet voor de 10e keer de GeoWeek op om binnen het vak aardrijkskunde praktisch aan te sluiten bij de huidige maatschappelijke en economische ontwikkelingen en één van de grootste groeibranches wereldwijd: de geosector. Meer info? Zie www.geoweek.nl