bollie geoweekVan 15 t/m 19 mei 2017 maken leerlingen in hun eigen omgeving kennis met de praktijk van geo. Professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector organiseren een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles en tonen zo hun beroepspraktijk. Door ‘zelf te doen’ ontdekken leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde. Water is hierbij een centraal thema.

De geoweek is een initiatief van het KNAG en is bedoeld voor bovenbouw PO en onderbouw VO. Het loopt goed met de inschrijvingen voor de GeoWeek, de teller staat al op 3900 leerlingen! Gelukkig zijn er de afgelopen weken enkele nieuwe expedities online gekomen en is het nog steeds mogelijk uw klas(sen) aan te melden.

Zoek een expeditie bij jou in de buurt

Voor leerlingen en docenten een unieke leerzame ervaring in en buiten de klas. Docenten kunnen hun klas(sen) nog tot 14 april inschrijven. Bekijk de lijst met alle expedities of zoek op de kaart een expeditie bij jou in de buurt en schrijf jouw klas in!

Nieuwe expedities

Verschillende bedrijven hebben zich de afgelopen weken nog aangemeld en bieden leuke expedities aan!

  • Maak een enquête over ruimtelijke vragen, verzamel de resultaten, beoordeel de omgeving van je school en adviseer je schoolleiding. Ga op expeditie met Ruimteschepper BV.
  • Wat weet jij over windenergie? Hoe hoog is een windturbine? Voor hoeveel woningen produceren de windturbines van windpark Neer energie? Bezoek de 4 windturbines in Neer en krijg antwoord op al je vragen en neem een kijkje in een turbine!

Word ingenieur voor een dag! Bekijk je huis en school vanuit de lucht, maak er een luchtfoto van en digitaliseer je school en de omgeving. Als herinnering krijg je een klassenfoto mee naar huis die is gemaakt door een drone van een MUG Ingenieursbureau.