GeoweekDe achtste editie van de GeoWeek komt er aan. In de week van 7 t/m 11 april gaan leerlingen van 10-15 jaar op expeditie met aardrijkskunde. Geografische bedrijven uit het hele land stellen hun deuren open voor leerlingen. Door op expeditie te gaan bij een GeoBedrijf of een GeoProf in de klas te ontvangen, maken leerlingen kennis met de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde.

Met de klas op expeditie

Tijdens de GeoWeek staat ‘zelf doen’ voorop. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld grondboringen verrichten op het schoolplein, ontdekken of dijken stevig genoeg zijn, op veldwerk gaan in uiterwaarden, onderzoeken wanneer water schoon is of leren hoe je digitale kaarten maakt en gebruikt. Voor de leerlingen een unieke leerzame ervaring in en buiten de klas. Meer hierover op www.geoweek.nl

Opgeven expedities

De GeoWeek biedt een uitstekend platform en promotiemoment voor bedrijven en organisaties uit de bodem-, water- en geo-informatiesector om de goede en leuke toekomstmogelijkheden in het werkveld te laten zien. Maar ook bedrijven en organisaties uit andere geo-sectoren, bijvoorbeeld energie en infrastructuur zijn van harte uitgenodigd.

Bedrijven en organisaties kunnen vanaf nu weer hun expedities opgeven. Deelname is gratis. Doe mee! Meer informatie op www.geoweek.nl

Ervaringen van vorig jaar

Tijdens de vorige editie (22 t/m 26 april 2013) hebben ruim 3.200 leerlingen deelgenomen aan de GeoWeek. Met elk jaar meer deelnemers was ook de editie van 2013 een groot succes! Kijk op de website van de geoweek bij 'terugblikken' voor verslagen en foto's.

Organisatie

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) heeft samen met tientallen organisaties de GeoWeek opgezet om binnen het vak aardrijkskunde praktisch aan te sluiten bij de huidige maatschappelijke en economische ontwikkelingen en één van de grootste groeibranches wereldwijd: de geosector.