MaeslantkeringWat zijn nu de precieze waterproblemen en watervraagstukken van Nederland? Hoe vertaalt het Deltaprogramma deze naar oplossingen? Wat is het effect van maatregelen in de ene regio op de wateropgave van een andere regio? De Deltaviewer is een interactieve presentatie en geeft een antwoord op dit soort vragen. De Deltaviewer maakt mensen - jong en oud - bewust van de wateropgaven in Nederland.

Deltaviewer visualiseert

De Deltaviewer visualiseert op een aansprekende manier hoe Nederland in het verleden, heden én toekomst met het water worstelt en omgaat. De opzet is zeer benaderbaar: na een introductie waarin de samenhang tussen de verschillende opgaven en vraagstukken wordt getoond, kan de gebruiker kennismaken met de wateropgave per regio en op nationaal niveau. De Deltaviewer is geschikt voor iedereen maar zeker ook voor jongeren en dus ook goed te gebruiken in het middelbaar onderwijs.

Beste Serious Game van de Overheid 2012

In de Deltaviewer is een virtueel spel opgenomen: de Waterverdeler. Met de Waterverdeler beslist de speler zelf hoe het water van de grote rivieren over ons land wordt verdeeld. Spelers ervaren meteen hoe deze verdeling invloed heeft op de waterveiligheid en zoetwatervoorziening. Onder andere door de unieke combinatie van 'spelen' en 'informatievoorziening' is de Deltaviewer uitgeroepen tot 'Beste Serious Game van de Overheid 2012'.

Bekijk onderstaande video van de Deltaviewer of ga direct zelf aan de slag op www.deltaviewer.nl.

Bron: Deltacommissaris.nl