KraanwaterlesOp 11 april 2016 om 16.00 uur reikt het GDO (Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling) in Gouda het eerste exemplaar uit van de 'Handreiking Alle kinderboerderijen en hun bezoekers klimaatbestendig en waterbewust' uit aan de voorzitter van de Unie van Waterschappen.

Klimaatbestendig en waterbewust

Het bijbehorende werkboek voor kinderboerderij De Goudse Hofsteden reikt het GDO uit aan de heer Hoeve (voorzitter van de kinderboerderij), de heer Kastelein (heemraad van Rijnland), mevrouw Niezen (wethouder van Gouda) en de heer van der Meer (directeur van Oasen). Mede dankzij de betrokkenheid van deze organisaties, van (lokale) bedrijven en diverse scholen voert deze kinderboerderij concrete zaken uit die bezoekers informeren over en inspireren tot klimaatbestendig en water- en bodembewust handelen.

Pilots in Gouda en Zevenbergen

In opdracht van de Watercoalitie (ministerie van Infrastructuur & Milieu) en het kennisprogramma DuurzaamDoor (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) maakte GDO deze handreiking voor alle kinderboerderijen in Nederland. De basis voor dit document vormen pilots die zijn uitgevoerd in Gouda bij De Goudse Hofsteden en bij De Dierenploeg in Zevenbergen. Bij dit project werkte het GDO samen met Atelier GroenBlauw.

Waar, wanneer?

De uitreiking van de handreiking is 11 april bij Oasen, Nieuwe Gouwe OostZijde 3 in Gouda. Inloop vanaf 15.30 uur, aanvang programma 16.00 uur. Het kantoor ligt op 10 minuten loopafstand van station Gouda. Wanneer u met een auto komt vermeldt u dit dan bij uw aanmelding.

Meer informatie en aanmelden: Duurzaamdoor.nl

Foto: www.kraanwater.nu