Op watereducatie.nl kunnen scholen uit primair, voortgezet en ook vervolgonderwijs gratis een Waterwonderengastspreker boeken voor in de klas. Op dit moment zijn er op deze site zo'n 30 enthousiaste professionals uit de Nederlands watersector beschikbaar om kosteloos een gastles over water te verzorgen op school. Het aantal gastsprekers waar scholen uit kunnen kiezen zal de komende tijd verder toenemen.

Van waterveiligheid tot riolering

Sinds de lancering van de gastlessen-matchmakingstool tussen scholen en waterprofessionals in januari hebben onze Waterwonderengastsprekers in totaal voor zo'n 50 klassen een gastles over water verzorgd. Dat betekent dat in de afgelopen maanden ongeveer 1.400 leerlingen uit primair en voortgezet onderwijs een gastles over water hebben gekregen. Waterthema's die tijdens de gastlessen aan de orde komen lopen uiteen van waterveiligheid en drinkwaterzuivering tot waterbouw, riolering en gemeentelijk waterbeleid.

Impressie gastlessen water

Gastles Julianaschool

Gastles van waterwonderenambassadeurs Fiona Segers en Tim Brockhoff van het Hoogheemraadschap van Rijnland op de Prinses Julianaschool in Gouda op 21 april 2015.

gastles Maerlantlyceum

Gastles van Sandra Konijn en Rob Bouman van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu op het Maerlant Lyceum in Den Haag op 15 april 2015.

Gastspreker boeken?

Wil je ook een bevlogen waterprofessional in de klas die iets kan vertellen over zijn/haar werk in de watersector, aansluitend op de lesstof? Ga naar watereducatie.nl/gastlessen, selecteer op onderwijsniveau, provincie en eventueel thema of trefwoord en boek een gastspreker die past bij jouw les.

Watereducatie.nl werkt samen met Waterwonderen.nl, een initiatief van het NWP om jongeren te interesseren voor de watersector. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..