Kraanwaterles​​Drinkwater lijkt vanzelfsprekend, maar dat is niet overal zo. Evides Waterbedrijf werkt mee aan de bewustwording over kraanwater o.a. met lespakketten en via de Stichting Water for Life. 

Educatief programma

Over kraanwater is veel te vertellen: hoe wordt het gemaakt, hoeveel kraanwater gebruiken we eigenlijk en waarvoor? Hoe ga je goed met ons water om? Via de educatiesite van drinkwaterbedrijf Evides vinden kinderen antwoorden op hun kraanwatervragen. Er is allerlei educatief materiaal te downloaden. Kijk ook op kraanwater.nu, een nuttige educatieve website over water.

Jongeren op gezond gewicht

Evides Waterbedrijf is convenantpartner van JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht) Rotterdam en Dordrecht. Samen zetten ze zich in om gezond drinken, eten én bewegen voor jongeren in de deelnemende gemeenten gemeengoed te maken. Hiervoor biedt Evides lesmateriaal aan en ondersteunt ze verschillende activiteiten om te laten zien dat water drinken past bij een gezonde leefstijl.

Water for Life

In Nederland kunnen we dag en nacht vertrouwen op drinkwater van uitstekende kwaliteit, vers uit de kraan. Eén miljard mensen op de wereld kunnen dit niet. Via Water for Life helpen drinkwaterbedrijven Evides en Vitens mensen in ontwikkelingslanden aan schoon drinkwater. Dit doet zij door hun expertise als waterbedrijf te delen met drinkwaterbedrijven in Azië en Afrika en door waterleidingen en tappunten aan te leggen in gebieden waar geen toegang is tot dit belangrijke product.