Wereldhavendagen2Adembenemende stunts, spectaculaire acties, pure kracht en nautisch vakmanschap. Op 4, 5 & 6 september 2015 krijg je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van verschillende havenbedrijven. Een unieke kans om te komen op plekken in de haven waar je normaal gesproken nooit mag komen! Kom je ook naar de Wereldhavendagen in Rotterdam?

Voor scholieren en studenten: Expeditie Wereldhaven

Op vrijdag 4 september wordt er een speciaal programma voor scholieren en studenten georganiseerd. De programmaonderdelen zijn bestemd voor alle lagen in het onderwijs, van basisonderwijs tot en met HBO/WO. Bijvoorbeeld: bezoek een schip, maak je eigen droomboot, ga naar een van de havengerelateerde musea (zoals Maritiem Museum) of neem een kijkje bij een van de vele bedrijven in de haven. Het doel van dit programma is om zoveel mogelijk jongeren op een toegankelijke manier in aanraking te brengen met de haven in al haar facetten. Op deze manier wordt hun kennis over de (haven)gerelateerde bedrijven, de organisaties en de (arbeids)mogelijkheden in de haven vergroot.

Droomhaven

Het thema van de Wereldhavendagen 2015 is 'de droomhaven'. Een succesvolle onderneming, die prachtbaan, het initiatief dat de wereld doet veranderen. Het begint altijd met een droom. Een visioen van wat zou kunnen zijn. Dromen vormen de vonk van onze vooruitgang en ontwikkeling. De Rotterdamse haven draait om het voeden én realiseren van dromen. Wat in het jaar 1270  zelf begonnen is als droom – we kunnen méér doen met die nieuwe dam in de Rotte – is uitgegroeid tot een plek waar ambitie, visie en de mogelijkheden om deze waar te maken bij elkaar komen. Hoe groot of klein dan ook. Van het oplossen van globale milieuvraagstukken tot het vinden van jouw droombaan. Maak kennis met de vele dromen in de Rotterdamse haven.

Programma

Kijk op www.wereldhavendagen.nl/programma voor het volledige programma en meer informatie.