Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie 2019: Geef het door

Evenement
201911_logo_Nibi
Datum: vrijdag 15 november 2019

Geef het door! is het thema van de 12de landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie. Iedereen heeft het over klimaat en duurzaamheid, kinderen gaan de straat op voor hun toekomst. Het thema leeft!

Het Nederlands Instituut voor Biologie, de vereniging van biologen, wil dat eigenlijk iedereen mee kan denken over klimaat en duurzaamheid, ook kinderen. Dat begint bij begrip van de aarde en van het leven op aarde. Als je snapt dat ijs op de Noordpool kan smelten zonder dat de zeespiegel stijgt, maar dat het op de zuidpool en op Groenland net iets anders zit, dan praat je mee.

Geef het door gaat niet alleen over kennis doorgeven. Het gaat ook om practice what you preach. Je kunt kiezen uit meer dan 35 workshops en lezingen waar je inspiratie krijgt om jezelf en je school duurzamer te maken. Je hoort meer van het onderzoek van de beste klimaatwetenschappers – die hebben we namelijk in Nederland. En wat werkt in de klas krijg je op een presenteerblaadje doorgegeven van enthousiaste collega’s. Kom 15 november naar Lunteren en neem die ideeën mee naar huis waarmee je creatieve, kritische en bewuste leerlingen krijgt die klaar zijn voor de toekomst.

Met onder andere de lezing 'De oceaan, warm als een jacuzzi. Fantasie – of dramatisch toekomstbeeld?' en verschillende workshops gerelateerd aan water, komt het thema water ruim aan bod.

Meer informatie en aanmelden via: natuurwetenschapentechniek.nl

 

 

Alle datums


  • vrijdag 15 november 2019