Het is weer bijna zover. Duizenden jongeren buigen zich weer over de vraag: ‘Welke studie ga ik kiezen?’. Wij van Watereducatie.nl hebben voor de aankomende studenten een aantal opleidingen over water op een rijtje gezet om jouw leerlingen zo een eindje op weg te helpen.

Watersnoodmuseum

Watermanagement

We trappen af met de studie Watermanagement. Deze studie is zowel op het HBO als op het MBO te volgen bij diverse scholen. Zeker nu, met de klimaatverandering, zijn er steeds vaker problemen met water, door riivieren die overstromen, steden die onder water komen te staan en dijken die  instabieler worden door periodes van extreme droogte. Tijdens de opleiding Watermanagement ga je aan de gang met vragen als: 'Hoe kunnen we overstromingen tegengaan?', 'Hoe bepaal ik de kwaliteit van water?', 'Hoe beheer ik het waterpeil?' en nog veel meer. Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan hier een kijkje voor watermanagement BOL en BBL of hier voor een voltijd Bachelor Watermanagement.  

Water- en groenbeheer

Ben jij praktisch ingesteld en ben je het liefst buiten? Dan is de opleiding BBL water- en groenbeheer wellicht iets voor jou. Tijdens deze studie leer je bijvoorbeeld over natuurvriendelijke oevers, waterveiligheid en waterkeringen. Deze lessen worden veel gegeven in de vorm van excursies en praktijklessen. Diploma gehaald? Dan kan je meteen doorstromen naar de opleiding Watermanagement of Bos- en Natuurbeheer!

International Land and Water Management

Tijdens de Bachelor International Land and Water Management ga je op zoek naar oplossingen voor droogte, erosie, overstromingen en slecht beheer van land en water. Tijdens de opleiding combineer je technische en sociale wetenschappen met elkaar en maak je plannen om land en water beter te gebruiken. Hierbij kijk je naar de gevolgen voor bewoners van ingrepen zoals een dam, terrassen of een irrigatiestelsel. Hierbij vormt niet alleen Nederland je werkterrein, maar de gehele wereld. Ben je benieuwd geworden naar deze studie? Neem dan een kijkje op de website.

Jouw ervaring met leerlingen delen?

Wil jij aankomende studenten ook motiveren tot het kiezen van een opleiding die te maken heeft met water? Kijk dan even op deze pagina. Ben jij iemand die ervaring heeft met water en dat graag wilt delen met leerlingen? Meld je hier dan snel aan.

Heb je zelf nog een goede aanvulling op dit artikel? Stuur ons dan een bericht!

Educatief aanbod

Nieuws