Les je dorst

Les je Dorst is een educatieplatform waar leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 spelenderwijs leren over alles wat te maken heeft met water uit de kraan. Onderwerpen als ‘Waar komt drinkwater vandaan’ en ‘Hoe komt drinkwater in huis terecht’ komen allemaal langs op Les je Dorst. Het platform, opgericht door zeven drinkwaterbedrijven, heeft een nieuw thema toegevoegd namelijk: 'De toekomst van water'. Dit thema gaat over het leren van hoe we er in de toekomst voor kunnen zorgen dat er voldoende en goed drinkwater blijft voor iedereen. Eén van de initiatiefnemers is Vitens, een partner van Watereducatie.nl. Lees hier meer over de gratis gastlessen die Vitens online verzorgt. 

Wat is Les je Dorst?

Het platform bevat interactief educatiemateriaal voor leerlingen uit alle groepen van de basisschool. Kleuters maken op het platform kennis met drinkwater door middel van allerlei opdrachten. Vanaf groep 3 gaan de kinderen aan de slag met digitale lesmaterialen en verschillende proefjes die te maken hebben met water. Ook nu, tijdens de coronatijd, kunnen kinderen online deelnemen aan de opdrachten en zo kennismaken met de wereld van het water. Wanneer de leerlingen Les je Dorst hebben doorlopen zien ze in dat water uit de kraan niet vanzelfsprekend is en weten ze waar drinkwater vandaan komt, hoe het zuiveringsproces werkt, hoe het drinkwater terecht komt bij hen thuis en dat water ontzettend belangrijk is voor de gezondheid.

Les je Dorst is een initiatief van Brabant Water, Evides Waterbedrijf, Oasen, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet en WMD Water.

Ben jij benieuwd geworden? Ga dan snel naar www.lesjedorst.nl en kijk naar de mogelijkheden!

  • Drinkwater
  • Vitens
  • Kraanwater