online gastlessen kraanwaterWaar komt je kraanwater vandaan, waarom is het gezond en waarom moet je er ook slim mee om gaan? Drinkwaterbedrijf Vitens heeft een groep van 55 actieve gastdocenten die naast hun dagelijkse werkzaamheden ook online gastlessen geven over kraanwater op scholen. Helaas gooien de coronamaatregelen al enige tijd roet in het eten waardoor we niet meer naar scholen kunnen.

Tijdelijk geen fysieke gastlessen

Bij Vitens vinden we het belangrijk kinderen bewust te maken over hun kraanwater. We vinden het dan ook jammer dat we nu tijdelijk geen gastlessen kunnen geven. Wanneer we weer fysieke gastlessen mogen geven hangt af van de richtlijnen van de RIVM.

Online gastlessen over kraanwater

Ook wij worden creatiever in deze tijd en hebben in samenwerking met SME aan een groot deel van onze gastdocenten een training gegeven over hoe je als gastdocent online ook een leuke en leerzame gastles kunt geven aan kinderen. Met een beetje hulp van de meester en juf en het digibord komen we al een heel eind.

Vraag een gastles aan

Wil jij binnenkort een inspirerende online gastles aanvragen, of wil je (onder voorbehoud van de richtlijnen van de RIVM) vanaf april een fysieke gastles aanvragen over kraanwater. Dien dan je aanvraag in via watereducatie.nl/gastlessen/over-gastlessen. Zowel bij een online gastles als bij een fysieke gastles van Vitens ontvangen de leerlingen een mooie dopper en douchetimer.