Op 25 september is het SDG Action Day, een jaarlijks evenement over de Sustainable Development Goals. De SDG's zijn 17 werelddoelen die ervoor moeten zorgen dat de wereld in 2030 een betere plek is om te leven. Voor iedereen. De Sustainable Development Goals zijn een mooi uitgangspunt om leerlingen kennis te laten maken met de uitdagingen van de toekomst.

Gastlessen

Tussen 25 september (SDG Action Day) en 8 oktober (Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs) worden er door heel Nederland SDG-gastlessen gegeven aan kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door deze gastlessen maken Kinderen kennis met de SDG's en worden ze aangemoedigd hier mee aan de slag te gaan.

Zelf aan de slag met de 17 werelddoelen in de klas?

Wil je zelf in je klas aan de slag met de 17 werelddoelen? Op de 17 Doelen Wegwijzer reizen kinderen langs de 17 Ontwikkelingsdoelen voor een betere wereld Voor elk doel van de Onwikkelingsdoelen is een interactieve les ontwikkeld. Van quiz tot proefje, van ontwerpvraag tot complete verkiezingscampagne, op allerlei manieren worden de doelen nóg meer tot leven geblazen. Doel 6 betreft 'Schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen voor iedereen', doel 13 is het stoppen van klimaatverandering, en doel 14 is 'Gezonde oceanen, zeeën en rivieren'. Het lesmateriaal is primair gemaakt voor PO-leerlingen in de bovenbouw, maar ook in de onderbouw van het VO kunnen leerlingen er veel aan hebben.

> Bekijk het lesmateriaal