Watereducatie - Hét platform voor water en onderwijs

  • Provincie: Heel Nederland
  • Basisonderwijs: Groep 6, Groep 7, Groep 8
  • Voortgezet onderwijs: Vmbo 1, Vmbo 2, Havo 1, Havo 2, Havo 3, Vwo 1, Vwo 2, Vwo 3

Op de 17 Doelen Wegwijzer reizen kinderen langs de 17 Ontwikkelingsdoelen voor een betere wereld (ook wel de Sustainable Development Goals genoemd). Leerlingen ontdekken door de interactieve opzet niet alleen meer over de doelen die bijdragen aan een leefbare wereld, maar ook wat ze hiervoor zélf kunnen doen.

Voor elk doel van de Onwikkelingsdoelen is een interactieve les ontwikkeld. Van quiz tot proefje, van ontwerpvraag tot complete verkiezingscampagne, op allerlei manieren worden de doelen nóg meer tot leven geblazen. Doel 6 betreft 'Schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen voor iedereen', doel 13 is het stoppen van klimaatverandering, en doel 14 is 'Gezonde oceanen, zeeën en rivieren'.

Sommige lessen zijn grotendeels klassikaal van opzet, andere zijn in groepjes en/of individueel uit te voeren. De vorm en duur van de lessen varieert. In de docentenhandleiding lees je er alles over. De vorm van de lessen draagt bovendien bij aan de ontwikkeling van vaardigheden als samenwerken, onderzoeken en kritisch denken.

Doelgroep

Het lesmateriaal is primair gemaakt voor PO-leerlingen in de bovenbouw, maar ook in de onderbouw van het VO kunnen leerlingen er veel aan hebben. Aan de hand van slides (ontwikkeld voor het digibord maar uiteraard ook gebruiksvriendelijk op laptop of tablet) kunnen kinderen aan de slag, of het nou op school is of vanuit huis.

Naar de lessen

De lessen zijn, inclusief docentenhandleiding, beschikbaar op www.17doelendiejedeelt.nl/digibordlessen.

Educatief aanbod