Foto water Lisa van der Linde cGraag zetten wij hier onze honderdste gastspreker in het zonnetje: Lisa van der Linde. Lisa is eerste jaars masterstudent waterbouwkunde aan de TU Delft. Na haar middelbare school wilde ze eerst rechten of psychologie studeren. Maar ze werd door een vriendin meegesleept naar de open dagen van de TU Delft en daar was ze direct overtuigd dat ze voor de bachelor civiele techniek ging kiezen. Met civiele techniek kun je nog vrij veel kanten op maar al snel ontdekte Lisa haar interesse voor water. Hierin kan zij haar aanleg voor exacte vakken zoals wis- en natuurkunte combineren met haar maatschappelijke interesse.

Recent ontving zij samen met 19 andere ambitieuse waterstudenten een beurs van Topsector Water. Een jaar lang zijn zij waterambassadeurs die de watersector bij scholieren en studenten onder de aandacht brengen. Onderdeel van het beurstraject is het volgen van de gastsprekerstraining bij SME Advies waarna de waterambassadeurs gastsprekers worden op watereducatie.nl. Tijdens hun ambassadeursschap is het de bedoeling dat zij tenminste drie gastlessen geven. Daarnaast treden zij op tijdens evenementen zoals het Wereld Water College en zijn zij online actief door hun eigen waterervaringen te delen op waterwereldwerk.nl.

Lisa is beschikbaar voor gastlessen in de omgeving van Delft, en zij is daarnaast ook van plan om nog een gastles te gaan geven op haar oude middelbare school in Zutphen. Natuurlijk zullen haar gastlessen vooral gaan over het thema waterveiligheid, want dat is haar vakgebied.

Waarom moet je nu speciaal Lisa hebben voor een gastles? Lisa is, net als de andere beursstudenten overigens, bijzonder enthousiast over haar vak. Ze wil kinderen hier graag op een praktische manier kennis mee laten maken. "Zo min mogelijk praten, zo veel mogelijk doen is het motto als ik les geef in schermen en dat geldt ook voor de gastles. Ik hoop dat de kinderen als ze thuis komen een enthousiast verhaal vertellen aan hun ouders." aldus Lisa.

Wilt u een gastspreker boeken? Log in of maak dan eerst hier een account aan voor uw school.