Een gastles biedt leerlingen iets extra’s omdat een gastspreker praktijkervaring meebrengt en de toepassing kan laten zien van bepaalde kennis die in de les is behandeld. De meeste gastsprekers rekenen geen kosten voor het verzorgen van een gastles. Zij doen dit soms naast hun baan, vaak in eigen tijd en besteden veel tijd en aandacht aan de voorbereiding van hun les. Bijna alle gastsprekers op watereducatie.nl hebben een didactische training gevolgd.

Wil je je leerlingen kennis laten maken met het onderwerp water of waterberoepen? Dat kan! Diverse bevlogen en getrainde gastsprekers komen gratis bij je in de klas met spannende en interessante verhalen over de meest uiteenlopende wateronderwerpen. Watergastlessen worden gegeven voor diverse niveaus (van basisschool tot en met universiteit).

Gastlessen Vitens vanaf 1 september weer mogelijk
Medewerkers van Vitens verzorgen vanaf 1 september 2020 weer gastlessen op scholen. De gastdocenten zijn goed geïnformeerd over de 1,5-meter-richtlijn en passen hun gastlessen hier op aan. Uiteraard volgt Vitens de richtlijnen van het RIVM op de voet. Mocht door een aanpassing van deze richtlijnen een geboekte gastles niet meer door kunnen gaan dan neemt de gastdocent contact op met de school en wordt gekeken naar een alternatief.

Let op! Om een gastles te boeken dien je je eerst te registreren op onze website. Dit om spam-aanvragen te voorkomen.

Bent u al geregistreerd? 

 Gastspreker worden?

Waterwonderen-in-de-klas