Goed nieuws in onderwijsland! De winnaars van de jaarlijkse Duurzame Docentverkiezing zijn maandag 11 oktober bekend gemaakt om 16:00 in een rechtstreekse livecast bij de Groene Afslag in Laren. Hosts Emin Kececi (Meesters met Dromen) en Wieneke Maris (Duurzame Docent 2019) gingen in gesprek over de visie van de duurzame docenten.

Met de Duurzame docentverkiezing willen onderwijsorganisaties duurzame docenten aanmoedigen en in het zonnetje zetten. Deze leerkracht zetten zich in om de jongere generatie voor te bereiden op de complexe toekomst die hen te wachten staat. Zij bespreken urgente zaken met leerling zoals:

 • Hoe bouw je een milieuvriendelijk huis?
 • Wat doen we om minder spullen te kopen?
 • Heb je straks een eigen auto of reis je alleen met het ov?
 • Hoe creëren we een circulaire economie?

Het stellen van deze belangrijke vragen, voor de toekomstige generaties, is hard nodig. De verkiezing biedt de inspirerende en hardwerkende docenten een podium. Zo bedanken we alle docenten die het initiatief nemen om een duurzame mindset te creëren bij leerlingen en collega’s, in en rond de school.

de winnaars van de Duurzame Docentverkiezing 2021

 • Colien Langerwerf, docent MBO Noorderpoort in Groningen, werd op de Dag van de Duurzaamheid 2021 verrast met de titel van De Duurzame Docent in het MBO van heel Nederland.
  Lees hier haar profiel
 • Tim Verhoef, aardrijkskundedocent op het Maerlant lyceum in Den Haag, werd op 8 oktober, Dag van de Duurzaamheid 2021, verrast met de titel ‘De Duurzame Docent in het VO van heel Nederland’.
  Lees hier zijn profiel
 • Louise Ruys, docent op basisschool 15e Montessorischool Maas en Waal, werd op de Dag van de Duurzaamheid 2021 verrast met de titel van De Duurzame Docent in het primair onderwijs.
  Lees hier haar profiel
 • Bas van den Berg, docent op de Haagse Hogeschool, werd op Dag van de Duurzaamheid 2021 verrast met een eervolle vermelding 'De Duurzame Docent in het HBO van heel Nederland’.
  Lees hier zijn profiel

‘De geweldige initiatieven die er zijn, en de kanjers van duurzame docenten die het onderwijs rijk is, zijn hoopgevend en moeten zichtbaar worden’, licht Wieneke Maris, juryvoorzitter van de Duurzame Docent Verkiezing 2021, toe.

De Duurzame Docent Verkiezing 2021 wordt mogelijk gemaakt door: Leren voor Morgen, SME, Teachers for Climate, Nederlandse Academie voor Duurzaam Onderwijs. Met medewerking van Youth for Climate, Meesters met Dromen, Logitech en de Herman Brood Academie.

Duurzame docent aanmelden?

Wil je alvast die éne duurzame docent aanmelden voor het jaar 2022? Volg de website www.duurzamedocent.nl. Rond de meivakantie kun je daar je topper weer aanmelden.