Het is vandaag Wereld Water Dag! Vandaag, maandag 22 maart, wordt deze internationale dag, die in het teken staat van water, voor de 27ste keer gehouden. De eerste Wereld Water Dag vond plaats in 1993. Hij werd in het leven geroepen door de Verenigde Naties om de waterproblematiek bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. In Nederland wordt de Wereld Water Dag sinds 2009 gehouden.

Wereld Water Dag 2021

Wat betekent water voor mij?

Het thema van de Wereld Water Dag 2021 is ‘’Water2me’’. De Verenigde Naties roepen op om op social media verhalen te delen over water. Al deze posts worden later in een rapport opgenomen waarin de betekenis van water wereldwijd in kaart wordt gebracht. Wil jij ook meedoen en worden opgenomen in het rapport? Gebruik dan de hashtags #worldwaterday en #water2me.

Dichten Voor Water

Eén van de evenementen die gehouden worden tijdens de Wereld Water Dag is het literaire festival Dichten Voor Water. De editie van dit jaar staat in het teken van Water Voor Allen. De ingezonden gedichten zijn bekeken door een jury, en de 52 beste gedichten worden gebundeld. 12 van de 52 dichters mogen hun gedicht voordragen tijdens het online festival Dichten Voor Water VII. Alle gedichten zijn hier terug te vinden. Andere evenementen gaan online door via www.worldwaterday.org. Zo is er een fotowedstrijd over de waarde van water en is er de mogelijkheid om een korte film te kijken over de waarde van water.  

Educatief aanbod