Sinds 2009 vieren we op 8 juni Wereld Oceaan Dag. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van de oceanen en worden er wereldwijd acties georganiseerd om de oceanen te beschermen. Het thema dit jaar draait om het verminderen van de Plastic Soup. Hét moment om er ook in jouw lessen aandacht aan te besteden. En daar zijn verschillende opties voor!

Het lespakket van World Ocean Day

De internationale organisatie van de Wereld Oceaan Dag (World Ocean Day) heeft een lespakket ontwikkeld om meer te leren over plastic soep. Let wel op: het lespakket is in het Engels! Lees er meer over op de website van World Oceans Day.

Plastic soep voor groep 4 t/m 8

20190608 Wereld Oceaan dag 1Wil jij met je klas aan de slag met het thema plasticsoep? Dat kan! Plastic Soup Foundation heeft een lespakket ontwikkeld voor groep 4 t/m 8 waarbij je samen met je leerlingen alles over plasticsoep te weten komt en actief aan de slag gaat om plastic verbruik te verminderen. Je ontvangt een speciale box met o.a. toegang tot een digitale lessenserie, plasticsoep uit Hawaï, posters, actiekaarten, een leesboek, een spannende en humoristische animatie over de wereld Onder Zee en een speciale Kidsweek over plasticsoep voor de hele klas. Uiteraard wordt er in de lessen aan verschillende kerndoelen gewerkt. Het lespakket is gratis te bestellen op www.plasticsoupjunior.org. Je betaalt alleen verzendkosten à €7,50. Vanaf 20 augustus wordt de plasticsoep box verstuurd naar je school, precies op tijd voor het nieuwe schooljaar. 

Bron: plasticsoupjunior.org

Ga naar de Scholendag van Sea the Future

Sea First is een stichting die zich hard maakt voor de oceanen. Dit doen ze bijvoorbeeld met educatie voor jongeren en kinderen. Sea First organiseert ook een groot meerdaags evenement rond de Wereld Oceaan Dag. Zo is er op 7 juni een speciale scholendag voor leerlingen van groep 7 en 8. Op deze dag kan je:

  • Ervaren hoe een vis zich voelt in de plastic soep
  • Op ontdekkingsreis in de koraal-experience room
  • Met dolfijnen zwemmen in 3D help je ze mee te redden in het walvisziekenhuis
  • Een gastles beluisteren over de oceaan
  • Spelen, voelen en ervaren.

Peuters en kleuters zijn ook welkom: Peppa Big laat hen graag een paar afleveringen zien over oceaanbescherming. Voor de allerkleinsten is er dus ook een leuk programma.

Er is nog ruimte voor een aantal klassen, dus mocht je interesse hebben, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vol = vol!

20190608 Wereld Oceaan dag 2

Bron: www.seathefuture.nl

  • Oceanen
  • Plasticsoep