watereducatie vernieuwdDe website Watereducatie.nl is vernieuwd. Het is voor leerkrachten nu nog makkelijker om geschikt lesmateriaal voor jouw les over water te vinden en om een professionele gastspreker te zoeken en te boeken.

Watereducatie.nl, het portaal over water in het onderwijs

De manier waarop jongeren nu leren én ervaren hoe belangrijk water en waterkwaliteit zijn, bepaalt hoe we in de toekomst met ons water omgaan. Zonder voldoende water en kwalitatief goed water geen toekomst. Vanuit de ambitie om het waterbewustzijn in het onderwijs te vergroten heeft SME het platform Watereducatie.nl samen met verschillende waterpartners en met docenten opgezet.

Nieuw uiterlijk en betere zoekopties

De vormgeving, structuur en techniek van Watereducatie.nl zijn nu vernieuwd. Door verbeterde zoekopties is het voor leerkrachten en docenten nog makkelijk geworden om een selectie van de beste educatieve aanbod over water te maken. Denk bijvoorbeeld aan lesmaterialen, projecten, filmpjes en excursies.

Ook het vinden van een geschikte gastspreker over water is eenvoudiger geworden. De professionals uit de watersector die zijn aangesloten bij Watereducatie.nl laten jongeren zien hoe veelzijdig de Nederlandse watersector is en vertellen vanuit hun eigen ervaring over het belang van veilig en schoon water. Alle gastsprekers hebben daarvoor een didactische training gehad.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ben je leerkracht in het PO, VO, of MBO en wil je elke zes weken een update ontvangen over nieuw lesmateriaal, gastlessen van waterprofessionals, en evenementen over water voor het onderwijs? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Watereducatie.nl.