routekaart duurzaam onderwijsSteeds meer scholen zijn zich bewust dat de uitdagingen waar we als samenleving voor staan een omslag vereisen in de manier waarop we met elkaar en de aarde omgaan. Op kleine en grote schaal en in veel projecten onderzoeken zij hoe we kunnen bouwen aan een duurzame samenleving, een circulaire economie, een betere wereld. Hoe bereid je als school leerlingen in de kern voor op deze uitdagingen? En hoe veranker je duurzaam denken en doen in het DNA van je school?

Routekaart Duurzaam Onderwijs

Om scholen te helpen duurzame ontwikkeling te integreren in de kern van het onderwijs presenteerde de coo╠łperatie Leren voor Morgen eind augustus 2021 een instrument voor visievorming: de Routekaart Duurzaam Onderwijs.

De routekaart helpt schoolleiders, docenten, leerlingen, ouders, buurtbewoners en lokale ondernemers om samen een visie te ontwikkelen op wat duurzaamheid voor hen betekent, en om deze visie uit te werken in een concrete strategie met aandacht voor alle elementen van de Whole School Approach: curriculum, pedagogiek en didactiek, gebouw en bedrijfsvoering, professionele ontwikkeling en omgeving.

Stimuleringsregeling

Om scholen in het praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo te stimuleren met de Routekaart Duurzaam Onderwijs een eigen visie en strategie te vormen op leren voor duurzame ontwikkeling, opent Leren voor Morgen tussen 1 september en 31 december 2021 een stimuleringsregeling.

Op woensdag 15 september tussen 15.30 en 17.00 uur organiseert Leren voor Morgen een webinar over de routekaart voor geïnteresseerde docenten, onderwijsmanagers en schoolleiders. Meer info en aanmelden op de website van Leren voor Morgen.

 

  • Leren voor Morgen