Er is een subsidieregeling voor watertappunten op scholen in het basis, speciaal, voortgezet en middelbaar (beroeps) onderwijs. Zo kunnen honderden scholen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een nieuw aan te schaffen watertappunt op school. Leerlingen en studenten kunnen zo tussendoor drinkwater tappen, wat bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Bovendien is water drinken ook nog eens goedkoop én lekker.

watertappunt

Watertappunten

Met de subsidieregeling kunnen scholen per locatie 75% van de aanschaf, aanleg en onderhoud van een of twee nieuwe watertappunt(en) vergoed, met een maximum van €2.000 (incl. BTW). Dit geldt voor twee watertappunten binnen of één watertappunt buiten. De school betaalt in beide gevallen dus 25% van de kosten zelf. Een binnenwatertappunt is in de aanschaf goedkoper. Daarom krijgen scholen de keuze om twee binnenwatertappunten te realiseren, waarbij beide tappunten mogen worden gedeclareerd met een maximum totaalbedrag van €2.000 (incl. BTW).

Heeft jouw school al een watertappunt?

Heeft jouw school al een watertappunt, maar is het wenselijk om vanwege het grote aantal leerlingen een extra tappunt aan te schaffen? Of is er buiten al een tappunt, maar is het niet mogelijk om er bidons mee te vullen? Goed nieuws, want ook dan is de subsidie Watertappunten inzetbaar.  Op het moment dat een schoollocatie al beschikt over een watertappunt, aangeschaft vóór de subsidieregeling van start ging, dan is achteraf declareren niet mogelijk.

Het watertappunt kan bijvoorbeeld in de schoolkantine of op het schoolplein komen te staan. Scholen zijn vrij om een buiten- of binnenwatertappunt te kiezen. Belangrijk is dat het drinkwatertappunt schoon drinkwater levert, hygiënisch en robuust is. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk leerlingen en studenten van de school, leraren, ouders en verzorgers, en eventueel ook buurtbewoners kraanwater kunnen tappen. Bovendien gaat het drinken van water van de tap het gebruik van plastic wegwerpflesjes tegen, dus het is ook nog eens duurzaam!

Subsidieregeling 

Op 8 maart is de derde subsidieronde van start gegaan en deze duurt tot 19 april 2021. Tot die datum hebben scholen de kans om hun subsidieaanvraag kenbaar te maken. In de tweede week van mei wordt dan kenbaar gemaakt welke scholen de subsidie hebben toegewezen gekregen. Ronde 3 is een verkorte ronde, daarom is het goed om na te gaan of er daadwerkelijk een watertappunt gerealiseerd gaat worden na toekenning.

Interesse?

Ga  naar de inschrijving voor de derde ronde van de subsidie Watertappunten.

Educatief aanbod