Stage bij SMEBen jij op zoek naar een leerzame en afwisselende stage en wil je graag werken aan een duurzame toekomst? Heb jij hart voor onderwijs? Dan ben jij misschien wel de ideale stagiair voor SME! Wij bieden je een leerzame en gavarieerde stage waarin je onze programma’s Eco-Schools en Watereducatie vlekkeloos laat verlopen. Jouw ideeën worden daarbij gehoord en je werkt binnen een groot (onderwijs)netwerk op nationaal en regionaal niveau. Start van de stage: najaar 2020.

Over de stage

Tijdens jouw stage werk je samen met je collega’s aan duurzame onderwijsprojecten en communicatie. Je kunt bij ons al jouw ideeën en je organisatie- en communicatieskills kwijt. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van aantrekkelijke content voor social media, het schrijven van (online) artikelen of het organiseren van evenementen.

De verschillende programma’s, zoals Eco-Schools of Watereducatie.nl, zijn heel verschillend qua opzet en doelgroep. Daardoor krijgt je te maken met verschillende kanten van de duurzame onderwijswereld. De ene keer organiseer je samen met een gemeente of een schooldirecteur een evenement, de andere keer schrijf je een blog voor leerlingen van een basisschool of middelbare school, of denk je om het aanbod van lesmateriaal op Watereducatie.nl te verbeteren. Dit betekent dat het werk erg afwisselend en divers is, maar ook dat je een kei bent in het plannen van je werkzaamheden en schakelen tussen verschillende projecten.

Je krijgt bij SME veel eigen verantwoordelijkheid en volop ruimte voor jouw creativiteit en ontwikkeling. In alle werkzaamheden word je begeleid door enthousiaste collega’s die passie hebben voor hun werk.

Over jou

 • Je volgt een relevante HBO- of WO-studie in de richting van talen, marketing en communicatie, duurzaamheid, gedragsverandering
 • Je bent op zoek naar een meewerk-/ afstudeerstage voor 4 of 5 dagen in de week (minimaal 5 maanden)
 • Je houdt van aanpakken en ziet nieuwe kansen om de communicatie te verbeteren.
 • Je hebt een vlotte pen en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je bent enthousiast, proactief en kan goed zelfstandig werken
 • Je bent goed in multitasking en time management
 • Vind je het leuk om te fotograferen en/of te ontwerpen met Photoshop of Indesign? Dan is dat een leuke extra!

Wij bieden

 • Een uitdagende, leerzame stage waarbij je veel ruimte én goede begeleiding krijgt
 • Een organisatie die altijd in beweging is en waarbij jouw hulp goed gebruikt kan worden
 • Een stagevergoeding
 • Enthousiaste en betrokken collega’s

Over ons

Mensen stimuleren tot duurzaam gedrag en duurzaam denken, dat is waar wij goed in zijn. Wij doen dat vanuit de overtuiging dat mensen cruciaal zijn om duurzaamheid te realiseren. Met ruim 40 jaar ervaring brengen wij mensen in beweging om vanuit positieve energie duurzame keuzes te maken. Dit doen we in verschillende werkvelden. Zo adviseren we overheden over duurzaamheidsbeleid, coördineren we programma’s in het onderwijs en stimuleren we bewoners tot duurzaam gedrag. Ons werk is erg divers, maar onze werkwijze is altijd praktisch, persoonlijk en met creatieve oplossingen. Dat maakt ons werk effectief. Van wijk tot Rijk!

Reageren

Spreekt deze vacature jou aan? Reageer dan uiterlijk zondag 20 september 2020. Mail dan jouw CV en motivatie naar Jurgen Broeders via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar het bovenstaande adres of bel 030 635 89 00. We kijken uit naar jouw sollicitatie!