Vijver sloot en plas

Sinds kort is er een nieuwe app op de markt. Niet de nieuwste rage op het gebied van communicatie, maar een app waarmee je iets kan leren! Iets over de slootbeestjes, waterkwaliteit en je tuinvijver. 

De app hoort bij het boek 'Vijver, sloot en plas' geschreven door Marten Scheffer en Jan Cuppen. Marten Scheffer is al jaren hoogleraar Aquatische Ecologie aan Wageningen Universiteit. Jan Cuppen is expert op het gebied van waterwantsen, kevers en andere ongewervelden, ook werkzaam bij Wageningen Universiteit. 

Het boek

'Vijver, Sloot en Plas' is toegankelijk geschreven en rijk geïllustreerd; hét standaardwerk voor beginners en gevorderden. Het is een mooie basisgids voor iedereen met interesse in water om ons heen: de samenstelling van het water, de rol van waterorganismen, ecologie van water, ecosystemen zoals rivieren, plassen en sloten. Tevens bevat het boek ook allerlei praktische tips voor de aanleg van vijvers, het opzetten van simpele slootaquaria, eenvoudige experimenten, waarnemingen et cetera. Het boek fungeert ook als gids van de onderwaterwereld, de belangrijkste waterdieren en waterplanten zijn beschreven en geillustreerd zodat ze te herkennen zijn. 

Door deze grote diversiteit is het boek ook zeer geschikt voor natuuronderwijs in de breedste zin van het woord. Welk kind heft er vroeger niet in de sloot gespeeld en zich vermaakt met waterbeestjes vangen? Met dit boek gaat er een wereld van kennis bij deze ervaring horen.

De app

De app die bij het boek hoort bevat een soortenquiz waarmee je kennis is te toetsen (of elkaars kennis). Ook geeft de app de mogelijkheid om door middel van een test een globale indruk te krijgen van de kwaliteit van het water. 

Bestellen?

Het boek is te bestellen bij KNNV Uitgeverij (€24,95). Voor vragen over het boek of de app kunt u contact opnemen met KNNV Uitgeverij (+3130 233 35 44, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Website waterleven: https://www.waterleven.net/

Educatief aanbod