Afval in het waterAfvalscheiden in de klas moet vanzelfspekend worden. Dat is de boodschap van Plastic Soup Surfer Merijn Tinga tijdens een tour die hij deze maand dwars door Nederland maakte. Hij peddelde en surfte 550 kilometer van Maastricht naar Schiermonnikoog. Onderweg deed hij 11 scholen aan en sprak hij met beleidsmakers.

De Plastic Soup Surfer wil dat belemmeringen worden opgeheven die het scheiden van afval voor scholen duur en ingewikkeld maken. Afvalscheiding op basisscholen komt nu moeilijk van de grond. Afval van basisscholen is wettelijk gezien geen huishoudelijk afval, maar bedrijfsafval. Scholen worden om die reden behandeld als bedrijf en moeten een contract afsluiten met een afvalinzamelaar tegen marktconform tarief.

Het einde van tour van de Plastic Soup Surfer is dan ook tegelijk de start van een online campagne voor scholen. Tinga roept iedereen die het meer dan normaal vindt dat ook op scholen afval wordt gescheiden op om mee te doen en een petitie te ondertekenen. Meer informatie op www.wakkerewegwerpers.nl.

  • Plasticsoep

Educatief aanbod