20190603 GeoWeek 01 linkerhelftDe GeoWeek 2019 vindt van 3 t/m 7 juni plaats in heel Nederland. Tijdens de GeoWeek kun je op expeditie met aardrijkskunde. 

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) heeft samen met een vijftigtal organisaties de GeoWeek opgezet. Doel is om leerlingen in de leeftijd van 10-15 jaar te laten zien wat de beroepsperspectieven zijn met aardrijkskunde. Bij veel verschillende bedrijven zijn geografen werkzaam. De geosector is een van de grootste groeibranches wereldwijd. Tijdens de GeoWeek kunnen leerlingen ontdekken wat de toekomstmogelijkheden binnen deze sector zijn. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld grondboringen verrichten, zien hoe water wordt gezuiverd, ontdekken wanneer dijken stevig en hoog genoeg zijn en zelf werken met nieuwe technieken als GIS.

Er zijn verschillende soorten expedities mogelijk. Aanmelden voor expedities kan tot 20 mei! Maar wees snel, want vol is vol. 

GeoBedrijf (bedrijfsbezoek): het bedrijf ontvangt leerlingen en laat zien hoe hun toekomstige werkomgeving eruit kan zien als zij kiezen voor een geo-toekomst.

GeoProf (gastles): als professional bezoekt u leerlingen in de klas om te vertellen over uw werk en hoe dat te maken heeft met geo-onderwerpen, zoals bodem, water of ruimtelijke informatie.

GeoVeldwerk (veldwerk op locatie): u ontvangt leerlingen op een veldwerklocatie en laat ze in de praktijk kennismaken met uw werkzaamheden.

Kijk op de kaart om te zien welke expedities bij jouw klas in de buurt zijn, maar let op, er zitten gastlessen tussen, deze GeoProfs vinden het niet erg om te reizen. Dus ook als er bij jouw school in de buurt niks lijkt te zitten, kijk toch even! Bijvoorbeeld Kadaster of NJR jongeren zitten over heel Nederland. En ook de gastlessen van de Waterschappen en Hoogheemraadschappen spreiden zich tot hun gehele beheergebied. 

20190603 GeoWeek 02

  • GeoWeek

Educatief aanbod