Voor de 15de keer wordt er dit jaar, van 4 tot en met 8 oktober, de GeoWeek 2021 georganiseerd. Net als bij voorgaande jaren duiken er weer duizenden leerlingen in de wereld van de geografie. Je kan samen met jouw klas kiezen uit verschillende expedities zoals op dijkinspectie gaan met een waterschap of de omgeving van jouw school in kaart brengen. Benieuwd welke expedities er allemaal bij jouw school in de buurt zijn? Dan kan je terecht bij deze kaart. Hier kan je overzichtelijk zien welke expedities er allemaal zijn en welke nog plek hebben.

Geoweek logo

Wat is de GeoWeek?

De GeoWeek is gericht op kinderen van 10 tot 15 jaar. Tijdens deze week gaan de leerlingen op bedrijfsbezoek of krijgen ze een gastles van een geoprofessional uit de bodem-, water- of geo-informatiesector. Tijdens de GeoWeek staat ‘zelf doen’ centraal. Dit houdt in dat de leerlingen bijvoorbeeld zelf grondboringen gaan uitvoeren of zelf digitale kaarten gaan maken.

Waterbewustzijn creëren tijdens de GeoWeek

Een van de hoofdpartners is het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zij hebben als doel om tijdens de GeoWeek meer waterbewustzijn te creëren. Dit wordt gedaan door leerlingen bijvoorbeeld op excursie te laten gaan naar drinkwaterbedrijven of te betrekken bij grote projecten, zoals de dijken die Nederland beschermen. De GeoWeek is het perfecte moment om via educatie waterbewustzijn te creëren en dit onder de aandacht te brengen bij een grote groep leerlingen.

Wil jij jouw klas ook aanmelden voor de GeoWeek? Er zijn nog diverse expedities waarvoor je je kan inschrijven! Neem snel een kijkje op GeoWeek.

Ik meld ons aan!